Aquest any la sembra d’All a Belltall s’ha fet amb un format fora de l’habitualment. Històricament, sempre s’havia sembrat a inicis de desembre, com ha sigut el cas d’enguany, i a mà. Aquest 2022 ha sigut la primera vegada que l’Agrupació de Productors d’All de Belltall ha decidit afegir l’ús de sembradores per mecanitzar el procés i fer-lo més àgil.
ÀUDIO: La presidenta de l’Agrupació de Productors d’All de Belltall, Montse Sánchez, explica el nou procés de mecanització

Amb aquesta mesura es preveu augmentar la producció, ja que el nombre de compradors cada any va a l’alça i els productors arriben a la Festa de l’All sense poder satisfer tota la demanda. Amb la Fundació Miquel Agustí aquest any s’ha treballat en aquesta línia per poder multiplicar el nombre de llavors i en conseqüència augmentar la plantació d’alls.
ÀUDIO: Montse Sánchez defensa la necessitat d’augmentar el nombre de llavors
A més, es vol reduir el temps de treball per atreure productors joves que s’hi vulguin dedicar a temps parcial i evitar així perdre la tradició vinculada amb l’All de Belltall. En aquest sentit, l’agrupació treballa per poder oferir terres als nouvinguts i tutelar el procés de cultiu de l’all que iniciïn aquests nous productors.
ÀUDIO: Montse Sánchez detalla el projecte per afegir nous productors
Amb aquest nou procés s’espera que la collita d’enguany es pugui augmentar lleugerament a l’espera de nous mecanismes tot i que això dependrà de factors mediambientals com la meteorologia.