La ruta d’espeleologia a les Coves de l’Espluga de Francolí, coneguda com a Ruta d’Aventura, es troba, temporalment, fora de servei. S’ha retirat l’oferta d’aventura perquè l’empresa Drac Actiu, encarregada dels guies i el material, ha decidit deixar de prestar aquest servei.

Ara, l’Ajuntament haurà de buscar una altra companyia que es pugui fer càrrec de la ruta a través del riu subterrani. Mentrestant, ja no s’accepten més reserves, tot i que l’empresa sí que realitzarà les sessions que ja tenia compromeses amb escoles. Aquest canvi no afecta les visites convencionals a la Cova, que es fan amb personal propi, ni els tallers que, en aquest cas, sí que continuarà gestionant Drac Actiu.

Drac Actiu al·lega un canvi de model empresarial i de dinàmica que els ha dut a prendre aquesta decisió, deixant així pas a empreses més joves per emprendre l’activitat d’espeleologia. Amb converses amb l’EFMR, Drac Actiu confirma que ja han rebut la consulta d’algunes empreses interessades a agafar el relleu.

ÀUDIO: La membre de Drac Actiu Laly Puig explica el motiu d’aquesta decisió