Intèrprets: Andrea Camacho, Marta Josa i Xavier Curto

En aquest episodi convidem al Xavier Curto Zafra, biòleg cofundador de l’Associació CreatiBio i nascut a Terres de l’Ebre, característica important ja que xerrem amistosament sobre la regressió del Delta de l’Ebre. Parlem de les causes de la regressió tal com la subsidència, el canvi climàtic i el conflicte amb les preses i els embassaments, que retenen els sediments que haurien d’arribar al Delta de l’Ebre.

1r apunt: L’Andrea al principi ha dit que en el cas de Mequinensa (Saragossa), Endesa deu a l’Estat 450 milions d’euros, després ha dit 450 mil milions d’euros. Doncs a la primera ja estava bé! Endesa hauria de donar el 20% de l’energia produïda de manera anual, cosa que mai ha fet, i per tant els diners ja sumen 450 milions d’euros.
Dada extreta d’aquesta entrevista a Josep Juan Segarra, de l’Associació Sediments: https://www.marfanta.com/2021/01/18/sediments-reclama-a-la-che-els-contractes-de-les-hidroelectriques-als-embassaments-ebrencs/

2n apunt: Els assuts fluents els vol construir Sercosa des de ja fa uns quants anys, això no és nou per molt que no sigui gaire conegut, el que és nou és el comunicat oficial de Movem Terres de l’Ebre on rebutja aquest projecte:
https://www.marfanta.com/2021/12/20/movem-terres-de-lebre-se-suma-a-les-veus-que-rebutgen-el-projecte-dels-assuts-de-sercosa/