La setmana passada es va obrir l’Oficina de Transició Energètica de la Conca de Barberà, a Concactiva. L’Oficina, que depèn directament de l’Agència Comarcal de l’Energia de la comarca, ha incorporat un nou tècnic a la casa. Es tracta de Xavier Saura, montblanquí i estudiant de la primera fornada del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Energies Renovables de la Conca de Barberà i és el responsable d’encapçalar el projecte. Saura treballarà, colze a colze, amb Aleix Xifrè, tècnic de l’Agència Comarcal de l’Energia.

La Conca de Barberà és una de les 41 comarques que han apostat per la creació d’una Oficina Comarcal de Transició Energètica. El seu principal objectiu és que, des del territori, es proposin una sèrie de projectes i accions a realitzar al mateix territori. El responsable haurà d’elaborar un pla de transició energètica comarcal per a poder dur a terme la transició marcada en el PROENCAT 2050 (Prospectiva Energètica de Catalunya 2050) de la manera més justa, equitativa i respectuosa amb els habitants i activitats econòmiques de la comarca.

Divendres passat, dia 21 d’octubre, es va realitzar la primera reunió amb l’ICAEN (Institut Català de l’Energia) on es va informar del modus operandi comú amb totes les oficines distribuïdes pel país. A la trobada, es van determinar els objectius, protocols, criteris i metodologia de procediment per a elaborar el PLATER (Pla Sectorial territorial per a la implantació de les instal·lacions d’energies renovables a Catalunya).