XIV Trobada Comarcal de Gegants de la Conca de Barberà a Blancafort

201901junyTot el dia02XIV Trobada Comarcal de Gegants de la Conca de Barberà a Blancafort

Detalls de l'Acte

DESCARREGA’T EL PROGRAMA D’ACTES

Dissabte 1 de juny

A 2/4 de 12 del migdia, des de la Plaça Vella, cercavila de nans i capgrossos particulars, amb l’acompanyament dels Grallers de Blancafort.

La festa començarà tenint com a protagonistes als més petits de la casa! Tots aquells nens i nenes que tingueu nans o capgrossos propis, us animem a assistir a la cercavila que donarà el tret de sortida a un cap de setmana gegant. 

(Recorregut: Plaça Vella, Carrer Jaume I, Plaça Nova, Carrer del Tallat i Raval del Portell).

A les 12 del migdia, a la Sala Polivalent del col·legi, inauguració de l’Exposició “Nans i capgrossos de la Conca de Barberà”.

Durant tot el cap de setmana hi hauran exposats una gran majoria de tots els nans i capgrossos de la Conca de Barberà. Veniu i admireu-los! En veureu de tots colors, de diverses formes i expressions que deixen a un més que bocabadat.

A les 7 de la tarda, a la Plaça Vella, acte de presentació de la nova imatge dels Gegantons Miquel i Magdalena.

Amb un aspecte totalment renovat, però genuí als seus orígens, en Miquel i na Magdalena retornen a Blancafort després de forces anys des de la seva ultima aparició! La restauració de les peces, ha sigut duta a terme pel taller AVALL creació – conservació – restauració de la ciutat de Reus.

A 2/4 de 8 del vespre, des la Plaça Vella, inici de la cercavila:

I amb l’aspecte rejovenit dels gegantons, tocarà festejar-ho amb una cercavila a la que també s’hi afegiran els gegants i nans blancafortins. La cercavila els conduirà fins al Local Social, on dormiran fins l’endemà.

(Recorregut: Plaça Vella, Carrer Major, Plaça dels Arbres, Carrer Nou i Plaça del Sindicat).

Diumenge 2 de juny

A 2/4 de 9 del matí, des de la Plaça del Sindicat, cercavila matinal.

A primera hora del matí, La Banda del Gínjol, serà l’encarregada de despertar el poble de Blancafort per a que és prepari per a la gran festa. La cercavila, anirà acompanyada per coets anunciadors.

(Recorregut: Plaça del Sindicat, Plaça de Montserrat, Carrer Marià Fortuny, Carrer del Fossar Vell, Plaça Nova, Carrer Jaume I, Plaça Vella, Carrer Major, Plaça dels Arbres, Carrer Nou i Plaça del Sindicat).

A les 10 del matí, a la Plaça del Sindicat, plantada dels gegants participants.

Els gegants de la comarca, aniran despertant-se, aniran arribant al poble i s’exposaran a la Plaça del Sindicat pel gaudi del públic assistent. Aquest, és el moment idoni per a fer-lis fotografies i observar-los de ben aprop.

A 2/4 de 12 del matí, des de la Plaça del Sindicat, inici de la cercavila.
Els carrers i places de Blancafort s’ompliran de més d’una seixantena de gegants de la Conca de Barberà. Amb la seva alegria, gresca i xerinola, ompliran de festa la jornada.

(Recorregut: Plaça del Sindicat, Raval de Rosselló, Carrer Rosselló , Plaça Vella, Carrer Major, Carrer del Portalet, Carrer Valentí Almirall, Carrer Àngel Guimerà, Carrer de la Muralla, Carrer Ponent, Carrer Canigó, Carrer Jacint Verdaguer, Carrer del Tallat, Plaça Nova, Carrer Jaume I, Plaça Vella, Carrer Major i Plaça dels Arbres).

A 2/4 d’1 del migdia, a la Plaça dels Arbres, actes de cloenda.
Acabada la cercavila, tocarà fer els actes protocol·laris i de cloenda de la Trobada Comarcal:

  • Entrada i presentació de tots els gegants participants a la festa al ritme de la Banda del Gínjol.
  • Acte de traspàs de la Banda de Pubilla de la Conca de Barberà. La Geganta Trinitat de la Germandat de l’Ermita de la Santíssima Trinitat de l’Espluga de Francolí, donarà el relleu de Pubilla de la Conca a la Geganta Blanca de Blancafort, convertint-se en la Pubilla de la Conca de Barberà i rebent així l’honor de representar el fet geganter de la comarca a arreu.Presentació del nou ball dels gegants de Blancafort: “El Festeig de na Blanca i en Fort”.
  • Parlaments de les autoritats.
  • Elecció de la Pubilla 2020 i colla organitzadora de la XV Trobada Comarcal.
  • Esclat Final de festa, al ritme de la Banda del Gínjol.A 2/4 de 3 de la tarda, al Local Social, dinar de germanor de les colles participants i repartiment de records.

    I amb l’agradable companyia de totes les colles de la comarca, posarem punt i final a la festa amb un dinar de germanor tots plegats.

Més

Hora

Juny 1 (Dissabte) - 2 (Diumenge)(GMT+00:00)

Ubicació

Blancafort

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí