Vila del Llibre a Montblanc

201824marçTot el dia25Vila del Llibre a MontblancMONTBLANC

Detalls de l'Acte

Els carrers de Montblanc s’ompliran de llibres, autors i literatura el cap de setmana del 24 i 25 de març amb la segona edició de la Vila del Llibre. Després de la bona acollida de l’any passat, Montblanc tornarà a ser una de les viles del llibre de Catalunya amb un programa farcit d’activitats.

Enguany passaran per Montblanc desenes d’autors de primer nivell del país, com ara Màrius Serra, Martí Gironell, Najat El Hachmi, Xulio Ricardo Trigo o Jordi Llavina, que compartiran xerrades i taules rodones amb autors locals també de prestigi, com ara la Carme Martí o Eduard Contijoch. De fet, alguns dels premis literaris més destacats del 2017 i el 2018 passaran per Montblanc per presentar les seves novetats literàries, just un mes abans de Sant Jordi.

Entre les propostes d’enguany, destaca l’espectacle original ‘Victus a Montblanc’, un homenatge al montblanquí i fill predilecte de la vila Francesc de Castellví, autor de les ‘Narraciones Históricas’ de 1714 amb les quals es va basar l’escriptor Albert Sànchez Piñol per escriure les dues parts de la seva aclamada novel·la ‘Victus’. “Serà l’homenatge que Montblanc encara no li havia fet al Francesc de Castellví”, ha explicat el regidor de cultura, Jordi Albalat. Tindrà lloc a l’antiga església de Sant Francesc i serà un espectacle de mapping que transformarà les parets de l’església en els escenaris dels fets de 1714, amb la participació d’Albert Sánchez Piñol.

Els espais de la Vila del Llibre
La Vila del Llibre de Montblanc ha canviat enguany els seus espais principals. La majoria d’activitats es faran ara al voltant de la Plaça Major. Allà, la Casa Desclergue agafa protagonisme i és on es faran moltes de les presentacions, xerrades i taules rodones d’enguany. També a la plaça, l’antic local del BBVA acollirà activitats al voltant de la il·lustració a la literatura i dels oficis del llibre. De fet, els vidres d’aquesta antiga seu bancària es convertiran, durant el cap de setmana, en una performance d’il·lustració en viu amb dibuixos de la Llegenda de Sant Jordi.

També estrena ubicació ‘Els encants del llibre’, la botiga de llibres de segona mà que enguany es trobarà a la casa Sanfeliu, a la plaça de Sant Miquel, gràcies a la Fundació Martí l’Humà que ara gestionarà l’espai. L’objectiu d’enguany és que els Encants puguin obrir de manera regular al llarg de tot l’any.

El mercat d’editorials independents, que n’acollirà una trentena d’arreu del país, se situarà enguany a la plaça Major, mentre que la plaça nova de Sant Miquel acollirà les activitats familiars i infantils, amb sessions de contacontes i espectacles literaris i un espai d’esbarjo i lectura per a tota la família. També destaca l’espai de la Font Major, que acollirà activitats relacionades amb la poesia, i que s’han organitzat conjuntament amb l’Associació Literària l’Escarritx.

En el marc de la Vila del Llibre, també es farà un acte emmarcat la programació de ‘Montblanc Capital de la Sardana de Catalunya’. El dissabte 24 tindrà lloc, a la plaça Poblet i Teixidó, l’espectacle ‘Ara arriba la cobla’ i la presentació del llibre ‘La nostra estimada sardana’ d’Ònix Editor.

Al web de la Vila del Llibre ja es poden consultar tots els autors, activitats i espectacles que tindran lloc a Montblanc el 24 i 25 de març en aquesta segona edició del festival literari.

Més

Hora

Març 24 (Dissabte) - 25 (Diumenge)(GMT+00:00)

Ubicació

Montblanc

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí