Ruta literària: Dones, cuina i Guerra Civil, amb Carme Martí

201827maig10:3014:00Ruta literària: Dones, cuina i Guerra Civil, amb Carme MartíL'ESPLUGA DE FRANCOLÍ

Detalls de l'Acte

Aquesta activitat té un interès doble: els qui coneixeu l’obra de Carme Martí ja sabreu que un dels motius per no perdre-s’ho és recórrer els escenaris de la seva darrera novel·la (que va per la tercera edició i que continua ben present a les llistes de vendes). Després de l’èxit d’Un cel de plom, la biografia novel·lada de Neus Català, Carme Martí presentava el 2017 una novel·la cuinada a foc lent durant cinc anys, i la bona acollida per part de les lectores i els lectors demostra que valia la pena l’espera. La història és la d’una jove de poble que viu a les cuina, per on transita l’oportunitat de materialitzar l’amor per tot el que l’envolta, de superar-se dia a dia sense límits i d’esquivar tràngols tan salvatges com la guerra. El viatge de la protagonista és llarg, però són els escenaris dels voltants de l’Espluga de Francolí els que es dibuixen amb imatges emocionants i representatives d’una realitat que és fàcil de reconèixer, malgrat la distància en el temps.

I el segon motiu? Doncs l’oportunitat de conèixer la història dels anys de la guerra civil i la postguerra a la comarca de la Conca de Barberà. Apropar-nos a la Història amb majúscules, recreant la vida al safareig, a la cuina de la fonda, al monestir, al pati on van acomiadar-se els brigadistes internacionals, a la cova que va ser dipòsit del polvorí, a l’hotel que va haver de convertir-se en hospital de sang… Tot plegat començant amb una xerrada i una presentació de fotografies al Museu de la Vida Rural.

Pistes sobre l’itinerari:
Visita Museu de la Vida Rural
Ruta pel nucli antic de l’Espluga de Francolí (ferreria Biel, antiga fonda Garrell, plaça de l’Església, barri del Capuig)
Barri de la Font Major (safareig municipal i naixement del riu Francolí)
Font Baixa, carrer de la Font i retorn a l’aparcament del museu.
Les Masies (Alberg Jaume I -on es va fer el comiat als brigadistes internacionals-, Vil·la Engràcia, Hotel Monestir -antic hospital de sang-)

Preu de l’activitat:
8 euros: Ruta literària i històrica que inclou la visita guiada al Museu de la Vida Rural i la benvinguda amb carquinyolis.
20 euros: Inclou, a més, un exemplar d’El Camí de les Aigües. Us el portarem perquè el tingueu a mà el dia de la ruta. L’autora us el signarà encantada!
Aforament és limitat.

Calendari: 27/5/2018 10:30h – 14:00h
Localització: Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí

Més

Hora

(Diumenge) 10:30 - 14:00(GMT+00:00)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí