Festa "Som terra de safrà"

201710novTot el dia12Festa "Som terra de safrà"SANTA COLOMA DE QUERALT

Detalls de l'Acte

Per tercer any consecutiu, la vila de Santa Coloma de Queralt celebrarà una nova edició de la festa Som Terra de Safrà, una jornada que segueix amb l’esperit amb la qual nasqué: recuperar, divulgar i promocionar una part del llegat històric i etnogràfic al voltant del safrà.

En aquesta tercera edició, la gastronomia continuarà tenint un paper essencial i protagonista, ja que presentar el safrà a través de la cuina és una de les maneres més suggeridores de revelar la història, el paisatge, el patrimoni i la identitat d’un poble.

Així doncs, el 10, 11 i 12 de novembre es comptarà amb una sèrie d’activitats per a tots els públics, però totes amb el safrà com a element principal. La programació, a última hora, s’ha vist afectada per la situació del país i s’ha variat, traslladant els actes que hi havia previstos pel dissabta a la tarda al diumenge al matí.

Destaca d’enguany la presentació d’un nou llibre de la Fundació Queralt, «El safrà. Secrets d’una espècia valuosa», una obra que donarà l’oportunitat de conèixer aquesta espècia des d’un punt de vista local però relacionat amb diferents parcel·les com són la gastronomia, la medicina, la història o la cultura colomina, una obra que dona llum a tot aquest passat. Abans de la presentació del llibre, es durà a terme una visita i degustació a Cal Pastoro, un petit negoci familiar que elabora els seus productes de forma ecològica i sostenible, i on aprendrem algunes dels usos que podem donar al safrà.

Dissabte, durant tot el matí, a l’emblemàtic espai del castell dels Comtes de Santa Coloma s’hi podrà gaudir del talent de cuiners i cuineres de llarg recorregut com Pep Nogué o Mariona Quadrada. A més a més, el públic podrà degustar exclusives elaboracions amb safrà creades per productors colomins i maridades amb cervesa artesana local, Segarreta, i vins de la DO Conca de Barberà.

Durant tot el matí, a la plaça de l’Església es gaudirà de la Mostra de Productes Agroalimentaris de la Conca de Barberà i la Baixa Segarra, mercat de productes elaborats de forma artesana i de quilòmetre zero, molts d’ells per productors reconeguts de la comarca i amb una llarga trajectòria. Els productors, comerciants i restauradors colomins participaran en la jornada oferint productes i menús elaborats especialment per a aquest dia, amb el safrà com a ingredient estrella. Altres activitats complementàries seran la visita guiada al call i a Cal Jaume Punto, recollida de flors de safrà o xerrades, per posar alguns exemples.

Diumenge al matí es realitzaran actes que estaven previstos pel dissabte a la tarda. És el cas de la cuina en directe d’Anna Pasqual i Josep Lahuerta, del Restaurant Molí del Mallol i la de les bloggers Bet Florensa i Teresa Farré. També es presentarà el llibre «El canvi global», de Jesús Gelida i es farà l’entrega de premis del concurs de licors.

Al llarg del cap de setmana es podrà participar en el concurs d’Instagram amb el que es busquen imatges relacionades amb el safrà i la festa.

Més

Hora

Novembre 10 (Divendres) - 12 (Diumenge)(GMT+00:00)

Ubicació

Santa Coloma de Queralt

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí