Exposició SOS NATURA! 

201927julTot el dia29setExposició SOS NATURA! L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ

Detalls de l'Acte

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí acull l’exposició SOS NATURA! de l’artista Lourdes Fisa. La mostra, que s’ha inaugurat en el marc de la Festa Major de l’Espluga de Francolí, es podrà visitar fins al 29 de setembre.

En aquesta exposició, Fisa reflexiona sobre el plàstic i el seu impacte en la natura, la biodiversitat i la nostra salut. Ho presenta a través del seu últim treball artístic, i ens ofereix un panorama alhora poètic i reivindicatiu del valor de la natura.

Bona part de la seva obra oscil·la sobre un ferm compromís personal amb la natura i el medi ambient, de manera que són diversos els treballs expositius que ha presentat amb títols que hi fan referència (aigua, cartografies, atles, mapes o viatges) i que es vinculen a espais específics, en els quals creació artística i naturalesa viva s’aproximen aconseguint entre elles una interacció constant, un diàleg natural. Ha sigut el cas de l’exposició Atlas, al Tinglado 1 del Port de Tarragona (2018) o en la instal·lació AQVA sobre ÁGUA exposada recentment al Museu Lisboa Teatre Romà i al Museu do Abade de Baçal de Bragança (2018-2019).

I seguint aquesta línia, Lourdes Fisa, després d’haver treballat sobre l’aigua i el seu patrimoni, ara ha prosseguit fent-se ressò de la fragilitat del nostre planeta i de com cada any milions de tones de plàstic són abocades al mar amb les corresponents conseqüències. Partícules poc visibles també contaminen el medi ambient i entren en la nostra cadena alimentària fins arribar al nostre cos.

Així, Fisa llança el seu crit d’alerta, i ho fa a partir de la contemplació artística amb un llenguatge plàstic personal i reivindicatiu. Retorna als orígens utilitzant, principalment, tècniques de xilografia, un treball del gravat sobre fusta que es barreja amb altres medis com és l’estampació dels plàstics. És un treball de recerca amb nous i vells materials que dialoguen cercant un equilibri anhelat.

 

L’ARTISTA

Des de finals dels anys vuitanta, Lourdes Fisa (Corbera de Llobregat, Barcelona 1964) treballa en el món de les arts plàstiques a plena dedicació. Gairebé tres dècades de marxa artística en que, per la seva capacitat creativa, ha consolidat una fructífera obra, reconeguda i premiada nacional i internacionalment i àmpliament exposada.

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona en l’especialitat de gravat i estampació, va complementar els seus estudis als Estats Units, a The School of the Art Institute of Chicago, i també a Alemanya a Hochschule für Bildende Künste de Braunschweig i Anglaterra. Uneix a la seva sòlida formació en les tècniques artístiques clàssiques: dibuix, pintura, estampació, gravat – una actitud vital de curiositat investigadora, que la mantindrà sempre activa en un ampli camp d’experimentacions: amb les tècniques i les seves derivacions, amb els materials i les seves possibilitats, amb la incorporació de suports no convencionals que li confereixen un llenguatge enigmàtic i personal.

Més

Hora

Juliol 27 (Dissabte) - Setembre 29 (Diumenge)(GMT+00:00)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí