Setembre, 2017

201701setTot el dia05novExposició Quadern d’albades de Carles DuarteL'ESPLUGA DE FRANCOLÍ(Tot el dia) Museu de la Vida Rural

Detalls de l'Acte

L’exposició, que es podrà veure al museu fins al 5 de novembre, mostra una faceta poc coneguda fins ara del poeta Carles Duarte, el seu treball fotogràfic. En concret, les fotografies que l’autor ha fet durant els darrers anys de l’albada, aquell moment que transcorre entre l’aparició de les primeres clarors del dia i la sortida del sol. Des de dos talaies d’excepció de Barcelona i l’Escala l’artista ha fotografiat, pacientment, aquest moment del dia, tan ric i divers en cromatisme. Duarte, de fet, és un gran observador del cel, doncs passa hores contemplant-lo, ja sigui a ull nu o a través de les lents dels seus telescopis. Així es manifesta, també, en els poemes que acompanyen l’exposició.

La repetició constant d’una mateixa feina, en un mateix moment del dia, sobre un paisatge familiar, permet al fotògraf el pas d’allò objectiu a allò conceptual. No es busca la reproducció d’un paisatge, poc canviant dia rere dia, sinó la recreació d’un moment, únic, irrepetible i diferent cada jornada. Ramon Casalé, comissari de la mostra, ho expressa amb les següents paraules: “les fotografies de Carles Duarte no són les més habituals dins el camp de les albades, ja que hi apareixen esclats de color, però en el seu conjunt representen una nova manera de veure el cel amb tot el que l’acompanya”.

La tria de les imatges s’ha fet a quatre mans entre Casalé i el mateix Carles Duarte i s’ha materialitzat també en un llibre amb el mateix títol, Quadern d’albades (Pagès Editors). El llibre aprofundeix en la relació i possible influència de diferents pintors en la manera com Duarte entén el paisatge i tracta el color. Des de Mark Rothko a Daniel Berdala, passant per Jules Olitski o Anet Duncan.

Més

Hora

Setembre 1 (Divendres) - Novembre 5 (Diumenge)

Organitzador

Museu Vida Rural977 87 05 76

Museu de la Vida RuralCarretera de Montblanc, 35

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

X
X