Gener, 2018

201814genTot el diaExposició "Per Catalunya en carro (1889-1892)"L'Espluga de Francolí(Tot el dia: diumenge) Museu de la Vida Rural

Detalls de l'Acte

EXPOSICIÓ

Fins al 14 de gener de 2018

Entre 1889 i 1892 l’amistat i complicitat entre Santiago Rusiñol i Ramon Casas es consolida a cop de campanya artística. Són tres anys fonamentals per a l’evolució de la pintura dels dos artistes, que realitzen diversos trajectes per Catalunya (en carro, a peu i en bicicleta) amb el propòsit de descobrir paisatges i sentir l’emoció de l’artista davant la natura. Durant aquests anys, també, passen una llarga estada a París que determinarà definitivament el rumb artístic de cadascun d’ells. La mostra és, així, un llegat de la darrera etapa naturalista de Rusiñol i de la incursió de Casas en el medi rural.   Després de la campanya de Poblet, que ja va ser motiu d’exposició en aquest museu, els dos artistes emprenen un viatge en carro per la Catalunya interior. Un viatge que adquireix notorietat i es coneix com “la volta per Catalunya en carro” a partir dels articles que es publiquen a La Vanguardia, en la sèrie d’articles Desde mi carro, on Rusiñol escriu les seves impressions i Casas les il·lustra a manera d’instantània. L’atractiu del paisatge i el medi rural captiva tots dos artistes. A Rusiñol perquè des del paisatgisme ha iniciat la seva carrera pictòrica; a Casas per tot el contrari, perquè la seva obra recull, fins llavors, escena urbana i retrat.

Horaris d’obertura Museu de la Vida Rural:
El museu obre tots el dies de l’any excepte els dilluns no festius i l’1 i el 6 de gener, el dilluns de pasqua, el 31 de juliol i el 25 i el 26 de desembre.
De dimarts a dissabte, de 10.30 a 14 i de 16 a 18.30
Juliol i agost obert també els dilluns (excepte el 31 de juliol): de 10.30 a 14 i de 16 a 18.30
Diumenges i festius de 10.30 a 14

Més

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

X
X