Exposició "El batec de la fusta"

201814genTot el dia28Exposició "El batec de la fusta"L'Espluga de Francolí

Detalls de l'Acte

Fins al 14 de gener de 2018 – Prorrogada fins al 28/01/2018.

  • El museu, en col·laboració amb el Consell Regional de la Vall d’Aosta i l’Ajuntament de Bolvir, obre les portes a les escultures de Guido Diémoz i Dorino Ouvrier, dos artistes de la talla en fusta (majoritàriament noguer, però també perer, roure, castanyer i freixe). S’enceta amb aquesta exposició un diàleg cultural amb la vall italiana d’Aosta, lloc de procedència dels dos artistes, que ens permet adonar-nos de les similituds que compartim a través de les escenes esculpides. No podien trobar un marc més adient les escultures d’Ouvrier i Diémoz per ser exposades. Les talles dels dos artistes italians beuen directament de la tradició, les eines, feines i costums de la ruralia de la vall d’Aosta, al nord d’Itàlia. Talment el museu, receptor i difusor del llegat de la pagesia catalana, de les seva manera de treballar, de la seva forma de vida i dels seus valors. Dues identitats en paral·lel, forjades a redós del Mediterrani, amb més semblances que diferències, com es veu en les escultures dels dos artistes.

    Les de Dorino Ouvrier, de grans dimensions, es manifesten des d’una expressivitat emotiva, figures colpides pel pes de la tradició, frisos de la quotidianitat pagesa, de la taverna a la fleca, dels músics al batre, de la recollida de la mel als contrabandistes. L’estil de Guido Démioz, a diferència, parteix de premisses més realistes, fuig de l’expressivitat intencionada i narra la vida quotidiana tal com és. Conjunts nus de romanticisme, de petites dimensions, que mostren des de la benedicció de la casa a la batuda del blat, el berenar al camp o la recollida de la mel. Dues mirades complementàries que troben un intensíssim eco en la col·lecció d’escultures de terracota de Josep Traité que es poden veure a l’exposició permanent del museu.

    L’acordionista
    Dorino Ouvrier
    Talla en fusta de noguera

    L’espera
    Guido Diémoz
    Talla en fusta de noguera

  • Horaris d’obertura Museu de la Vida Rural:
    El museu obre tots el dies de l’any excepte els dilluns no festius i l’1 i el 6 de gener, el dilluns de pasqua, el 31 de juliol i el 25 i el 26 de desembre.
    De dimarts a dissabte, de 10.30 a 14 i de 16 a 18.30
    Juliol i agost obert també els dilluns (excepte el 31 de juliol): de 10.30 a 14 i de 16 a 18.30
    Diumenges i festius de 10.30 a 14

Més

Hora

Gener 14 (Diumenge) - 28 (Diumenge)(GMT+00:00)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí