Espectacle "Vull les olives"

201926jul20:3022:00Espectacle "Vull les olives"L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ

Detalls de l'Acte

En el marc de la Festa Major de l’Espluga, el proper divendres 26 de juliol, a les 20:30 tindrà lloc l’espectacle «Vull les olives», al lardí del Museu de la Vida Rural.

Vull les olives és un espectacle que conjuga música i poesia. Un espectacle a càrrec de Dolo Beltrán (Pastora) i Anna Carné.

Un recital inusual, insospitat, prosaic, poètic, gamberrillo i auster alhora!

Com un poema visual amb juke box o un karaoke de poetesses catalanes desconegudes i poetes catalans des-creguts o fins i tot com un musical de poemes contemporanis triats a consciència, o no, de la perifèria dels versos i la mètrica irreverent que recorren certs paisatges de la poètica catalana feta amb seny i de la transgressió poètica catalana feta amb rauxa.

La Dolo Beltrán recita, canta, recita, canta, recita… mentre embolica poemes amb bombolles de sabó i els il·lumina amb llumetes de neó. Entre una cosa i l’altra et fa estimar els poemes que t’haurien avorrit o passat per alt. I et fa riure amb textos que només semblaven propicis per a una esquela. I et fa vibrar amb paraules en català que sembla que parlin de sexe però mires el diccionari i resulta que parlen d’economia!

L’Anna Carné li posa la banda sonora, com una dona orquestra generosa, carregada d’instruments: acordió, violoncel, carrilló… i d’artilugis que emeten sons insospitats, electrònics i antics alhora. Una atmosfera amb nostàlgia dels anys 80 o de la Rive Gauche francesa, no se sap ben bé… però es fa evident que és una bona modista musical per arranjar poemes que sense aquestes sonoritats podrien encorsetar.

Vull les olives és un viatge low cost que et transporta a llocs paradisíacs de la mètrica i la poètica catalana amb una sensació de last minute constant… doncs quan s’acaba en voldries més, però et deixa just en aquell punt de sentir curiositat per la poesia com qui es planteja què farà a l’estiu i decideix quedar-se a Catalunya i descobreix paisatges meravellosos.

Vull les olives es celebra en el marc del RUSC, Festival de Poesia de l’Espluga de Francolí, que aquest any arriba a la setena edició.

Més

Hora

(Divendres) 20:30 - 22:00(GMT+00:00)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí