Gener, 2019

201920gen22:3023:10DestacatEspecial 'Tremolors': l'entrada dels franquistes a la Conca de Barberà22:30 - 23:10 TAC12 TV

Detalls de l'Acte

Tac12 emetrà aquest diumenge 20 de gener dos quarts d’onze de la nit el capítol epíleg de la sèrie documental ‘Tremolors’ dedicat de forma especial a l’entrada de les tropes de Franco a la Conca de Barberà, l’Alt Camp i el Tarragonès. L’èxit de la sèrie ha fet necessari aquest nou capítol després d’haver recreat i narrat fil per randa el desenvolupament de la batalla de l’Ebre, de forma cronològica aquest 2018.

Després del bombardeig a l’Espluga de Francolí de l’1 de gener, el desplegament franquista al Camp de Tarragona va acabar amb l’entrada a la ciutat de Tarragona el 15 de gener de 1939, just ara fa 80 anys.

El capítol s’ha nodrit de fotografies i imatges dels arxius municipals de Tarragona, Valls i l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà. També d’imatges del NODO i de l’arxiu de l’agència EFE. Testimonis vius, historiadors i experts analitzen en aquesta producció especial l’establiment del règim de Franco a poblacions com Montblanc, Valls o la mateixa ciutat de Tarragona, que es va convertir en bastió del règim i de la repressió, de la nit al dia.

Com ha estat habitual en tots els capítols, la recreació històrica hi tindrà un pes especial, en aquest cas, enregistrada a finals de desembre al balcó del Mediterrani on l’auxili social de Franco va acontentar la població tocada per la Guerra amb el repartiment de pa i menjar, només entrar a Tarragona.

 

Més

Hora

(Diumenge) 22:30 - 23:10

Ubicació

TAC12 TV

Organitzador

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

X
X