Maig, 2018

201819maig(maig 19)10:3020(maig 20)1:00DestacatDia Internacional dels Museus al Museu de la Vida RuralL'ESPLUGA DE FRANCOLÍ10:30 - 1:00 (20) Museu de la Vida Rural

Més

Detalls de l'Acte

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

Dissabte 19 de maig de 10.30 a 1 h de la matinada

El museu celebra el DIM amb un extens programa d’actes per a tots els públics.
Entrada lliure i activitats gratuïtes.

10.30 – 1 h de la matinada: PORTES OBERTES

16 – 20 h : Cinefòrum. Las uvas de la ira de John Ford

Adaptació de la novel·la homònima de John Steinbeck, que narra l’infortuni d’una família americana abocada a l’èxode d’Oklahoma a Califòrnia per culpa del Dust Bowl i la Gran Depressió.

Projecció de la pel·lícula i debat posterior amb Jaume Roures, director general del grup Mediapro; i Andreu Mayayo, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona.

Al voltant de l’exposició “The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la”.

18 – 19 h: Espectacle infantil. “El món a les teves mans”

La Factoria BRAM proposa una mirada alternativa, rigorosa i participativa als efectes del canvi climàtic, perquè els més petits puguin fer-se una idea de la situació des d’una perspectiva dinàmica i didàctica.

20 – 21 h: Visita comentada a l’exposició The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la
El Dust Bowl, la crisi ecològica i humanitària que va obligar milers de famílies nord-americanes a migrar durant els anys 30 per culpa dels mals usos agrícoles, ens serveix d’exemple per entendre un dels efectes que el canvi climàtic està provocant: les migracions climàtiques. Visita comentada a càrrec d’Albert Carreras, director del projecte expositu.

21 – 23 h: Concert de Leitmotiv Cover & Jazz Band
A mig camí entre el quintet de jazz i la banda de versions, el repertori de Leitmotiv va del jazz clàssic fins a temes actuals, blues, bossa nova i funk. Des de l’emotiu feeling ambiental fins a les cançons més ballables. Tot, en clau de jazz.
El museu disposarà d’un espai gastronòmic de 18 a 23 h.

Durant tota la jornada es podrà veure, a la plaça interior del museu, l’obra d’art Proposta: lo riu és vida, que Jaume C. Pons Alorda, Rut Panusé i Albert Gusi van crear en el marc del projecte terra-lab.cat, guanyador del Premi Lluís Carulla 2015.

Hora

19 (Dissabte) 10:30 - 20 (Diumenge) 1:00

Ubicació

Museu de la Vida Rural

Carretera de Montblanc, 35

Organitzador

Museu Vida Rural977 87 05 76

Museu de la Vida RuralCarretera de Montblanc, 35

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

X
X