Maig, 2018

201819maig(maig 19)10:3020(maig 20)1:00DestacatDia Internacional dels Museus al Museu de la Vida RuralL'ESPLUGA DE FRANCOLÍ10:30 - 1:00 (20) Museu de la Vida Rural

Detalls de l'Acte

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

Dissabte 19 de maig de 10.30 a 1 h de la matinada

El museu celebra el DIM amb un extens programa d’actes per a tots els públics.
Entrada lliure i activitats gratuïtes.

10.30 – 1 h de la matinada: PORTES OBERTES

16 – 20 h : Cinefòrum. Las uvas de la ira de John Ford

Adaptació de la novel·la homònima de John Steinbeck, que narra l’infortuni d’una família americana abocada a l’èxode d’Oklahoma a Califòrnia per culpa del Dust Bowl i la Gran Depressió.

Projecció de la pel·lícula i debat posterior amb Jaume Roures, director general del grup Mediapro; i Andreu Mayayo, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona.

Al voltant de l’exposició “The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la”.

18 – 19 h: Espectacle infantil. “El món a les teves mans”

La Factoria BRAM proposa una mirada alternativa, rigorosa i participativa als efectes del canvi climàtic, perquè els més petits puguin fer-se una idea de la situació des d’una perspectiva dinàmica i didàctica.

20 – 21 h: Visita comentada a l’exposició The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la
El Dust Bowl, la crisi ecològica i humanitària que va obligar milers de famílies nord-americanes a migrar durant els anys 30 per culpa dels mals usos agrícoles, ens serveix d’exemple per entendre un dels efectes que el canvi climàtic està provocant: les migracions climàtiques. Visita comentada a càrrec d’Albert Carreras, director del projecte expositu.

21 – 23 h: Concert de Leitmotiv Cover & Jazz Band
A mig camí entre el quintet de jazz i la banda de versions, el repertori de Leitmotiv va del jazz clàssic fins a temes actuals, blues, bossa nova i funk. Des de l’emotiu feeling ambiental fins a les cançons més ballables. Tot, en clau de jazz.
El museu disposarà d’un espai gastronòmic de 18 a 23 h.

Durant tota la jornada es podrà veure, a la plaça interior del museu, l’obra d’art Proposta: lo riu és vida, que Jaume C. Pons Alorda, Rut Panusé i Albert Gusi van crear en el marc del projecte terra-lab.cat, guanyador del Premi Lluís Carulla 2015.

Més

Hora

19 (Dissabte) 10:30 - 20 (Diumenge) 1:00

Organitzador

Museu Vida Rural977 87 05 76

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

X
X