Commemoració del 80è aniversari del Comiat de les Brigades Internacionals

201825oct11:3015:00Commemoració del 80è aniversari del Comiat de les Brigades Internacionals

Detalls de l'Acte

Aquest dijous 25 d’octubre se celebrarà l’acte de record i commemoració del 80è aniversari del Comiat de les Brigades Internacionals a l’Alberg Jaume I de l’Espluga. L’acte començarà a les 11.30 h.

En l’homenatge hi participarà la Consellera de Justícia, Ester Capella; l’alcalde de l’Espluga, David Rovira; representants de l’Associació d’Amics de les Brigades Internacionals i de familiars dels brigadistes. També s’hi projectaran les imatges de l’acte de comiat del 25 d’octubre de 1938 i s’interpretaran diverses peces musicals a càrrec de l’orquestra simfònica «Treu-li la pols al teu instrument».

És una iniciativa de la Direcció General de Memòria Democràtica del Departament de Justícia.

Context històric

Entre el 23 i el 25 de setembre es va retirar els internacionals que es trobaven a Catalunya, la majoria al front de l’Ebre, i es van concentrar en poblacions de la rereguarda del sud de Catalunya. L’acte central d’aquest adéu va tenir lloc el 25 d’octubre a l’Espluga de Francolí, a la Conca de Barberà, on hi havia un balneari que havia servit com a hospital de guerra. L’acte va reunir Juan Negrín i els principals caps de l’exèrcit de l’Ebre i de les Brigades Internacionals, així com diversos fotògrafs i corresponsals i al voltant de 2.000 brigadistes, que hi van assistir en representació de totes les nacionalitats de les Brigades Internacionals. L’acte polític de l’Espluga de Francolí va precedir el comiat popular que es va celebrar a Barcelona, el 28 d’octubre de 1938. 

Més

Hora

(Dijous) 11:30 - 15:00(GMT+00:00)

Ubicació

Alberg Jaume I

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí