Benvinguts a Pagès a la Conca de Barberà

201901junyTot el dia02Benvinguts a Pagès a la Conca de Barberà

Detalls de l'Acte

Arriba “Benvinguts a pagès” a la Conca de Barberà (www.concaturisme.cat), un cap de setmana (1 i 2 de juny) de portes obertes per descobrir, tastar, comprar i passar-ho molt bé. A la Conca de Barberà es podrà visitar el celler Mas Foraster i Aromis de la Conca a Montblanc, i l’explotació de Josep Mestre a pocs quilòmetres de Santa Coloma de Queralt.

L’experiència es complementa amb la participació del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, un dels museus més complets sobre el passat, present i futur de la pagesia i cita imprescindible per entendre la importància cabdal del món rural en la història de Catalunya.

A més, podeu anar a fer un menú Benvinguts a Pagès al Restaurant Molí del Mallol de Montblanc i gaudir d’un descompte en l’allotjament a l’Hostal del Senglar de l’Espluga de Francolí.

El Celler Mas Foraster de Montblanc, un celler familiar de producció de vins ecològics Josep Foraster de producció limitada sota la DO Conca de Barberà. Aquí podreu tastar els seus vins i cava, alguns d’ells elaborats amb la varietat autòctona Trepat, passejar per les vinyes, visitar el celler, el museu d’eines antigues i l’exposició d’aquarel·les de l’artista Mercè Valls. Aquest celler forma part de la Ruta del Trepat.

També es podrà visitar l’explotació Aromis de la Conca, a les afores de Montblanc, per conèixer, de la mà d’en Joan, el projecte de recuperació del cultiu del safrà a la comarca, un cultiu ancestral que es va arribar a perdre fa 100 anys. A les seves finques també hi planten diverses herbes aromàtiques. La millor època per visitar Aromis és a la primavera, per les aromàtiques,  i al setembre quan es planta el bulb del safrà o entre octubre i novembre quan hi ha la floració i la recol·lecta.

I l’explotació Josep Mestre una finca agroecològica de tradició familiar, situada a cavall de l’Anoia i la Conca de Barberà (a pocs quilòmetres de Santa Coloma de Queralt) on es conreen varietats de cereals i llegums antigues, prioritzant les vendes de proximitat, amb contingut social i participant amb projectes de menjadors escolar ecològics. Podreu gaudir del molí de pedra on molturen els cereals antics, elaborant unes farines de qualitat. Els productes són llegums, cereals, mostassa i farines.

Iniciativa que suma

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, i de l’Agència Catalana de Turisme, i de la Fundació Alícia. Hi col·laboren els Consells Comarcals i nombroses entitats i associacions del sector d’arreu de Catalunya.

Més informació a:

Més

Hora

Juny 1 (Dissabte) - 2 (Diumenge)(GMT+00:00)

Ubicació

Conca de Barberà

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí