Novembre, 2017

201711nov11:30DestacatActuació dels Gegants Neolítics a la plaça de la Catedral de Barcelona11:30 Plaça de la Catedral

Els gegants i gegantons neolítics de l'Espluga.

Detalls de l'Acte

El dissabte 11 de novembre la família de gegants neolítics de l’Espluga de Francolí, Gorg, Spluc, Blat, Terra i Pastor, acompanyada pels Grallers de l’Espluga, seran a la plaça de la Catedral de Barcelona, a la Festa Catalana d’Adifolk i l’Ajuntament de Barcelona; ajornada arran dels atemptats del mes d’agost.

Els gegants de l’Espluga hi participaran per primer cop a les 11.30h del matí conjuntament amb els Falcons de Vilafranca i els Bastoners de l’Arborç. El 3 de desembre participaran a la trobada de gegants de Sant Andreu del Palomar.

Els Gegants Neolítics de l’Espluga van participar a la Festa de la Castanyada (Foto: Xavier Lozano)

Una família de gegants únics

El naixement, el 27 de juliol, dels gegantons neolítics Terra i Pastor a les Coves de l’Espluga converteix el conjunt de gegants neolítics de l’Espluga, (amb el Gorg, l’Spluc i el Blat, nascuts el 26 de juliol de 2007) en l’única família completa de gegants prehistòrics de Catalunya. Com a gegants que simbolitzen l’origen de la humanitat, però, tenen altres precedents. A Moià, l’abril del 2007 naixen el Toll i la Teixonera, inspirats ell, en un avantpassat nòrdic, i ella en una ceramista neolítica. Al Perelló també tenen des de fa anys uns gegants prehistòrics, que actualment no actuen. Finalment, el 2009 a Serinyà es van estrenar l’Andreu i la Roser, dos habitants del paleolític que ballen des de fa 8 anys. En el terreny dels capgrossos és Capellades qui té els únics capgrossos prehistòrics de Catalunya.

Més

Hora

(Dissabte) 11:30

Ubicació

Plaça de la Catedral

Organitzador

Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l'Espluga de Francolígegantsespluga@gmail.com | grallersespluga@gmail.com Plaça Montserrat Canals, 1, 43440 L'Espluga de Francolí

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

X
X