El proper 29 de maig Prades s’omplirà de sabor amb una jornada on la tòfona, el formatge i la mel seran els protagonistes. Forma part del projecte RUMIAR, que treballa per crear un mosaic agroforestal a les Muntanyes de Prades fomentant-hi la ramaderia extensiva i preservant-lo dels grans incendis forestals amb activitats també de visualització dels productes de la zona com aquesta.
La jornada s’adreça a tècnics municipals, propietaris forestals i entitats agrícoles i ramaderes de l’entorn d’aquest espai natural, tot i que és oberta també al públic general. Tindrà lloc al Centre Cívic de Prades el proper 29 de maig, entre les 10 del matí i les 6 de la tarda.
La jornada, que inaugurarà la diputada delegada de Transició Ecològica de la Diputació de Tarragona, Carme Ferrer, inclou diferents ponències i una taula rodona final.
Es tractaran temes com el pi pinyer, el cultiu de la tòfona, la mel i els seus subproductes o la ramaderia. A més, aprofitant la celebració d’aquesta jornada, s’ha organitzat un taller d’educació ambiental, ‘El bosc mediterrani, el foc i tu’, sobre la prevenció d’incendis adreçats a famílies i alumnes de l’escola Serra de Prades, de Prades.
Les persones interessades a participar de la jornada han de confirmar l’assistència amb un correu electrònic a coordinaciorumiar@dipta.cat.