Aquest divendres s’ha inaugurat al Museu Terra l’exposició ‘Paisatge natural, sonor i humà de l’Espluga de Francolí’, un projecte que forma part del Pla Educatiu d’Entorn i que ha comptat amb la partició dels tres centres educatius del municipi.
Alumnes de les escoles Martí Poch i Vedruna han dedicat els mesos de gener, febrer i març a descobrir l’ús d’una càmera, a aprendre a gravar sons del paisatge, a fer la tècnica de la cianotípia i fer retrats per donar veu als oficis tradicionals del municipi. Els alumnes de quart d’ESO de l’institut Joan Amigó i Callau també van participar per retratar el dia a dia d’un agricultor espluguí.
ÀUDIO: Alumnes de l’escola Martí Poch detallen l’experiència
ÀUDIO: Alumnes de l’escola Vedruna expliquen com ha sigut el projecte
ÀUDIO: L’alumne de l’institut Joan Amigó i Callau, Quim Pareja, parla de la seva part del projecte
Per fer realitat el projecte s’ha comptat amb la fotògrafa Ingrid Ferrer i l’artista visual Martí Madaula, de l’associació cultural A Bao A Qu, que han estat els encarregats de dirigir les activitats.
ÀUDIO: L’artista i part de l’associació cultural A Bao A Qu, Martí Madaula, descriu la importància d’aquesta activitat
L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i el Museu Terra treballen anualment de forma conjunta per donar sortida al Pla Educatiu d’Entorn, que enguany s’ha relacionat amb l’exposició del museu ‘Dues pedres. Paisatges persistents’ per donar importància als paisatges rurals i a les persones que el formen.
ÀUDIO: La coordinadora educativa del Museu Terra, Gisela Carbajo, posa l’accent en la relació amb l’exposició temporal actual





