El Museu d’Art Frederic Marès de Montblanc programarà, del 6 al 27 de març, la segona edició del cicle RETROVA(r)T, un cicle que té com a objectius fer difusió de les tasques d’identificació i recuperació del patrimoni artístic comarcal, a partir d’estudis i investigacions fetes al territori.
Per aquesta segona edició s’han programat un total de cinc sessions. Cadascuna d’elles anirà càrrec d’un especialista en la matèria. De les cinc sessions, quatre són conferències que es realitzaran els dijous de març a les 6 de la tarda al Museu Marès de Montblanc (carrer Pedrera, 2), i la sessió dedicada a la visita tindrà lloc el dissabte 15 de març a les 11 del matí a Santa Coloma de Queralt.
Iniciarà el cicle Guillem Carreras, historiador local de Santa Coloma de Queralt, el dijous 6 de març amb la conferència ‘Quin missatge amaga la Font de les Canelles? Una interpretació’. La segona conferència, programada pel 13 de març, serà dedicada a la figura del pintor Joan de Rua i anirà a càrrec del doctor Alberto Velasco, historiador de l’art i professor universitari.
El dijous 20 de març el fons del Museu Comarcal de la Conca de Barberà serà el protagonista de la conferència que realitzarà Serra Orpinell, directora del propi museu. La quarta sessió del cicle, programada pel dissabte 15 de març a les 11 del matí, es dedicarà a la visita a la Font de les Canelles de Santa Coloma de Queralt, i anirà a càrrec de Guillem Carreras. Tancarà el cicle la conferència dedicada a la restauració de patrimoni de la comarca, que anirà a càrrec de la doctora Carme Clemente, cap de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació de Tarragona.
El cicle és organitzat pel Museu Comarcal de la Conca de Barberà i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, en el marc del Campus Extens de la URV. El projecte rep la col·laboració de l’Ajuntament de Montblanc, la Diputació de Tarragona i el Departament de cultura de la Generalitat de Catalunya.