Cinc entitats de la Conca de Barberà han treballat plegades durant dos anys per oferir propostes per evitar la despoblació de la comarca. Després d’aquesta primera fase del projecte Escola de Paisatge, les conclusions han estat clares: queda feina per fer, però el treball coordinat entre entitats és un pas clau per aconseguir-ho.

ÀUDIO: El director de Concactiva, Jordi París, parla del treball en xarxa

Durant aquest temps s’han dut a terme estudis d’antics oficis i com recuperar-los, jornades enfocades a temàtiques com el món del pasturatge o tallers de cuina, xerrades especialitzades, anàlisis poblacionals i turístics, entre d’altres.

ÀUDIO: La membre de Corremarges i L’Aresta, Natacha Filippi, detalla la importància d’aquests estudis

Les cinc entitats implicades, Concactiva, el Museu Terra, L’Aresta, El Reboll i Corremarges, asseguren que aquests dos anys han sigut només la porta d’entrada a un nou model en xarxa.

ÀUDIO: La directora del Museu Terra, Gemma Carbó, aposta pel treball en xarxa

Actualment, es treballa amb el Consell Comarcal per actualitzar la Carta del Paisatge, creada fa cinc anys i que ha de ser el full de ruta per futures actuacions així com aconseguir un creixement controlat de la comarca.

ÀUDIO: El president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Joan Canela, assegura que s’està treballant per renovar la Carta del Paisatge