El dissabte 23 de novembre torna el Tast de pedra seca a Montblanc. L’activitat s’emmarca dins la 5a edició de la Setmana de la Pedra Seca que tindrà lloc del 22 de novembre a l’1 de desembre, amb més d’una quarantena de propostes arreu del país. L’objectiu és promocionar i donar valor a aquesta tècnica a través d’entitats, col·lectius i voluntaris que treballen en el manteniment i divulgació d’aquest patrimoni singular.

Com cada any es proposa un recorregut per conèixer construccions de pedra seca en companyia del divulgador naturalista i del patrimoni arquitectònic rural Manel Martínez.

Es farà una caminada per una zona boscosa d’antics conreus passant pel camí de la Pasquala i la Coma de l’Alandó on es van trobant construccions de pedra en sec com marges i barraques, i altres elements patrimonials com ara fonts, camins empedrats, antics masos i forns de calç.

El recorregut s’estrena enguany i és circular amb un desnivell positiu d’uns 250 m. En arribar a l’ermita de Sant Josep hi haurà un tast de productes de la comarca.

L’activitat començarà a les 9 h del matí a la Residència Llar Conca de Barberà i es preveu que tingui una durada de quatre hores. Es poden adquirir les entrades a través de www.montblancmedieval.cat al preu de 10 €.