Fa un any i mig que es va gravar al Monestir de Poblet el darrer film del director Marc Recha anomenat ‘Centaures de la Nit’. Ara, el resultat ja ha sortit a la llum i s’estrena aquests dies al Festival de Sitges. Es tracta d’un film amb tocs poètics i surrealistes i rodat en blanc i negre situant-se en els anys 60 i amb l’actor Lluís Soler com a protagonista. A més durant les gravacions es va comptar amb persones invidents del territori per fer d’actors secundaris.

La pel·lícula, que forma part de la secció Noves Visions del Festival de Sitges, està en part inspirada en el món del fotògraf invident eslovè Evgen Bavcar i l’imaginari de Luis Buñuel. L’argument de la pel·lícula tracta d’un home cec, perseguit pel seu passat, que fa una visita al Monestir de Poblet per ajudar un amic a robar les relíquies amagades per uns monjos eslovens anys enrere. 

El primer film íntegrament rodat a Poblet

Tal com destaca el mateix director en una entrevista amb ACN, aquest és el primer film que es grava íntegrament al Monestir de Poblet, a part de ser la desena pel·lícula de Marc Recha. Per fer-ho realitat, es va comptar amb persones invidents del territori, alguns actors i altres amateurs, per donar veracitat a la història.

La pel·lícula és una producció de Parallamps Companyia Cinematogràfica, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’ICEC, el Monestir de Poblet, la Càtedra UNESCO de la Universitat Rovira i Virgili, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, l’ONCE i la participació de 3Cat, CreaSGR, Wandermoon, Région Normandie i Méroé Films.