La previsions de la DO per aquest 2024 són bones o, com a mínim, millors que l’any passat. Preveuen una collita entre un 10 i un 15% superior a la del 2023, un any molt complicat per l’extrema sequera. Això en termes generals, ja que la sequera ha afectat de manera desigual, fins i tot, a una mateixa finca. Això fa difícil fer una previsió de quilos, tot i que preveuen que sigui superior al 2023.

Si parlem de qualitat, asseguren que la collita serà molt bona, ja que la vinya està molt sana.

La pluja i el fred han afectat de manera desigual a la Conca de Barberà. La zona de Sarral ha patit més el fred i alguna pedregada, mentre que a Montblanc i l’Espluga s’ha patit més la sequera. De fet, tot i que a l’hivern i la primavera va ploure més que l’any passat, les altes temperatures de les darreres setmanes han fet que el raïm sigui més petit del normal.

La verema arrencarà a finals d’agost i s’allargarà fins a finals d’octubre, principis de novembre. El trepat, la veritat estrella de la DO Conca, serà la darrera en collir-se.

Una verema que arrencarà just després de la Festa de la Verema que la DO Conca celebra aquest cap de setmana a l’Espluga de Francolí.