Aquesta setmana s’ha celebrat l’acte de la sega del blat de Mestra 2024 a Santa Coloma de Queralt. Una trobada on s’ha deixat palesa la situació del sector primari en un any de sequera persistent. Com a novetat, s’ha destacat el format d’envasament de la Farina de Mestral que ja està a la venda a Coperal en paquets d’1 kg per facilitar el seu consum en l’àmbit domèstic. Properament, s’ampliarà el nombre de punts de venda a altres municipis de la demarcació.
Diverses autoritats han assistit a l’acte, entre les quals en destaquen Glòria Tibau Guasch, Directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona; Carme Ferrer Cervelló, Diputada delegada de Transició Ecològica de la Diputació de Tarragona; Joan Canela Ríos, President del Consell Comarcal de la Conca de Barberà; Josep Jaume Corsellas Corbella, alcalde de Santa Coloma de Queralt; Mario Basora Sanjuan, President de la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Reus; Ramon de la Fuente, President del Gremi de Forners de Reus i Baix Camp; Jordi Corsellas Corbella, President de Coperal i Antonieta Gual Gassó, Directora General de Coperal.
El grup operatiu està format per Coperal, el Gremi de Forners de la província de Tarragona, el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp i compta amb el suport tècnic de Concactiva. Com a cloenda de l’acte s’ha ofert un esmorzar amb Pa de Mestral i altres productes del territori a la trentena de persones assistents.