El proper cap de setmana del 30 de setembre i 1 d’octubre se celebrarà una nova edició de Benvingut a Pagès ‘La Festa’ a tota Catalunya. Un any més la Conca de Barberà se suma a aquesta iniciativa que arriba amb novetats a tot el territori.

Enguany es compta amb la incorporació d’elaboradors i petits artesans per donar a conèixer i mostrar al públic la diversitat d’actors que hi intervenen i que es diferencien pels models de producció, comercialització, logística i transformació agroalimentària. Es tracta d’una prova pilot, que s’inicia aquest 2023, a les comarques de la Conca de Barberà, la Ribera d’Ebre i l’Alta Ribagorça, i que es valorarà per replicar-la a altres territoris en futures edicions.

Els elaboradors de la Conca de Barberà que hi participen són: Formatges Sant Gil d’Albió (Llorac), Ca la Cova i Cal Silo de Vimbodí. Tots ells obriran els seus elaboradors els dies 30 de setembre i 1 d’octubre per donar a conèixer el procés de transformació dels seus productes de forma artesanal i la seva història. Al final de la visita es farà una degustació dels seus productes. Les reserves es poden fer online.

Les visites als elaboradors es complementen amb activitats com: el taller de teixits la Bicha Creativa de l’Albió (Llorac), el Festival Internacional de Ceràmica –Terrània de Montblanc i la Festa del vidre artesà de Vimbodí i Poblet – Vitrum. També hi participen 6 allotjaments (Cal Bertran de l’albió, Ca l’Esperanso de Sarral, el Niu Rural de Les Piles, Hotel Rural i apartaments Villa Engràcia de l’Esplugade Francolí, i els apartaments rurals Masia Sagués i Casa rústica Cal Bomber 1779 de Vimbodí i Poblet) i 6 restaurants (La Barbacana de Santa Coloma de Queralt, l’Ocell Francolí de l’Espluga de Francolí i els restaurants El Cortijo, Molí del Mallol, Pizzeria Aurèlia i Sant Francesc de Montblanc).