Montblanc ha tancat la Festa Major 2023 amb participació massiva a tots els actes. El més multitudinari, les ballades del seguici festiu a la plaça i el concert de Figa Flawas, Triquell i Julieta del dia 10 de setembre, que va aplegar milers de persones a Sant Francesc.

Del 7 a l’11 de setembre es van celebrar els actes més tradicionals. El dia 7 arrencava amb el Nunci pels carrers de Montblanc pregonant els actes de la festa. A la tarda van tenir lloc els versots de les Gitanes i Gitanos de Montblanc i a la nit el Beu les Bèsties, que també va ser multitudinari.

El dia 8 i 9 de setembre, la plaça Major va bullir de gent en les dues ballades del seguici festiu de la vila. Els dos dies van participar-hi el seguici gran i petit. El dia 8 també va ser un èxit el concert Introit i la Nit Jove organitzada per l’associació juvenil Barjaula.

Dissabte, Sant Miquel es va omplir de música amb la segona edició del festival Merlet, de músics de Montblanc i de la Conca. Més de 10 hores de música de proximitat. També dissabtes, els Torraires de Montblanc van realitzar la millor actuació de la temporada, descarregant el 4de6a i el 5 de 6, castells que no feien des del 2018. El dissabte també va tenir lloc la festa de la caricatura, on Joan Vizcarra va regalar originals als centenars de persones que s’hi van acostar. Tampoc hi va faltar el foc, amb el correfoc infantil dissabte i el gran diumenge

La festa major es va tancar el dia 10 de setembre, amb els concerts de Sant Francesc com a actes destacats, i que van aplegar a milers de persones. Abans, el Corremúsics de la Bandarra Street Orquestra va fer ballar a grans i petits.

ÀUDIO: El regidor de Cultura de Montblanc, Ramon Domingo, valora l’edició d’enguany

Montblanc ha celebrat la seva Festa Major (Imatge: Cedida)