L’oficina d’habitatge ha atès 621 persones durant el primer trimestre d’aquest any. També s’han atès 942 trucades i 590 correus electrònics. Es tracta d’un servei que permet conèixer mitjançant una informació directa la normativa vigent en matèria d’ajuts al lloguer i per a la rehabilitació d’habitatges, també es gestionen els tràmits administratius necessaris per sol·licitar les subvencions.

Actualment, es presten serveis com ajuts per a la rehabilitació d’habitatges per a l’accessibilitat per a persones grans, ajuts per a la rehabilitació d’habitatges lligades als fons Next Generation destinades a la millora de l’eficiència energètica, cèdules de segona ocupació i servei de rehabilitació d’habitatges, entre d’altres.

Durant aquest primer trimestre s’han tramitat un total de 71 cèdules de segona ocupació, 9 contractes de lloguer i s’han tramitat un total de 278 ajuts de diferents tipus. Pel que fa al treball de recerca sobre l’estat del parc d’habitatge dels municipis de la Comarca, s’ha estat portant a terme el cens de l’Espluga de Francolí i en el mes de març es van presentar les informes dels 2149 edificis valorats.

Per altra banda, les ajudes de rehabilitació per accessibilitat per a persones grans s’han tramitat fins al 30 d’abril 18 expedients.