El proper cap de setmana tindrà lloc la sisena edició de Brickània, el Festival de construccions de Lego de Montblanc. L’Oficina de Turisme de Montblanc té per objectiu tornar a fer de la vila la capital catalana del món Lego durant dos dies. És el retorn del festival després de la pandèmia. La darrera edició va tenir lloc l’any 2019.

L’espai central del festival és novament l’antiga església i el claustre de Sant Francesc on hi haurà una mostra de dotze diorames confeccionats amb peces de Lego i on també s’ubicaran tres botigues especialitzades. La temàtica és ben diversa: Disney Parade, Crisi Energètica, Salvatge oest o Grans edificis del món, entre molts altres.

Durant els dos dies del festival, l’empresa Dynamind coordinarà activitats per descobrir les múltiples aplicacions lúdiques i pedagògiques de les peces de Lego. Per a prendre-hi part cal haver adquirit l’entrada al festival. Es tracta de sis tallers i el preu per participar-hi és d’1 euro.  

L’església de l’antic hospital de Santa Magdalena tornarà a ser un dels punts d’activitat de Brickània. S’hi duran a terme quatre activitats: creació de tres mosaics de superherois, creació d’un clauer, construcció d’un mosaic lliure i un photocall. A més, s’hi exposaran mosaics realitzats amb bricks de Lego.

Al claustre de Sant Francesc tindrà lloc el clàssic concurs de creativitat que consisteix a fer una construcció amb bricks a partir de material de Lego Clàssic de 520 peces. Com és habitual, el preu d’inscripció és de 2 euros i hi ha dues categories: Merlet, entre 7 i 9 anys, i Torre, entre 10 i 12 anys. 

Les entrades tenen els següents preus: a partir de 14 anys, 5 euros; entre 7 i 13 anys, 2,50 euros i fins a 6 anys, gratuït. Durant el festival el punt de venda d’entrades tornarà a ser una caseta de fusta ubicada a la plaça de Sant Francesc on també estarà disponible el marxandatge que comercialitza l’Oficina de Turisme.