Aquest cap de setmana es va celebrar la Festa de la Santíssima Trinitat amb actes durant tot el cap de setmana. Dissabte es va fer un homenatge als fundadors de la Germandat seguit d’una missa de vigília i diumenge va ser el dia gran amb una festa organitzada a l’ermita que va coincidir amb la celebració de tres comunions.

Durant la jornada es va comptar amb els gegants Miquel i Trinitat que es mostraven renovats, arreglant alguns desperfectes. Van ballar juntament amb els gegants de les Borges Blanques i els nanos de l’agricultura. La festa va continuar amb la música de SOM DOS/tres i el dinar popular. Després del migdia i a causa de la pluja el nombre de participants es va reduir considerablement. Els actes es van tancar amb el cant dels Goigs a la capella de l’ermita.

ÀUDIO: La tresorera de la Germandat de la Santíssima Trinitat, Pepita Montserrat, detalla els problemes amb la pluja

S’han reparat els gegants de la Santíssima Trinitat (Imatge: Cedida)

S’inicia el projecte d’inserció sociolaboral

Fa un parell de setmanes que 4 joves amb diversitat funcional del territori han començat a treballar en el projecte d’inserció sociolaboral impulsat per la Germandat de la Santíssima Trinitat i que compta amb una subvenció de 7.000 euros de La Caixa. Aquestes 4 persones s’encarregaran fins al mes d’octubre de tasques de l’ermita durant el cap de setmana com atenció dels visitants, servei de taules o neteja de l’entorn i ho faran acompanyats de voluntaris de l’ermita.

ÀUDIO: Pepita Montserrat parla del projecte d’inserció sociolaboral

Fa dues setmanes que es va iniciar el projecte sociolaboral de l’ermita (Imatge: Cedida)

D’altra banda, es continua treballant amb el projecte d’obra de vila per reparar la cova artificial de la Mare de Déu de Montserrat. L’organització ha fet una crida a voluntaris per fer un base de formigó el proper dissabte 10 de juny a la part alta de la cova. Després únicament quedarà pendent arranjar alguns marges i refer les reixes que hi havia abans de les obres. Per aconseguir acabar el projecte s’han recaptat fins al moment 1.680 euros gràcies a la participació ciutadana.

ÀUDIO: El president de la Germandat de la Santíssima Trinitat, Xavier Morgades, fa una crida per trobar voluntaris

A partir d’ara i durant els mesos d’estiu l’ermita obrirà tots els caps de setmana, així com el servei de barbacoes.