Els canvis dels preus en els últims mesos ha afectat la donació d’aliments així com a les famílies necessitades. La Conca de Barberà no ha estat una excepció i des de Càritas ja confirmen que la situació actual els fa baixar dràsticament els recursos amb una problemàtica especial pel que fa a la llet i l’oli.

Anualment les Càritas de la comarca reben aliments provinents del Fons d’Ajuda Europea pels Més Necessitats (FEAD) però enguany a causa de la inflació únicament es faran dues entregues, una ara al mes de juny i la següent al novembre. En aquesta primera comanda es rebrà un 45% del total de la mateixa comanda rebuda el 2022 i on es notarà principalment aquesta diferència és en aliments com la llet o l’oli.

ÀUDIO: La coordinadora de Càritas Conca de Barberà, Montserrat Palau, detalla la problemàtica

Aquest fet va acompanyat amb un augment de famílies necessitades a causa del context de crisi actual. A tall d’exemple, durant el 2022 a Montblanc es van atendre 88 famílies, 24 de les quals era la primera vegada que es dirigien al servei de Càritas.

Diners per subministrar els recursos

A causa de la situació actual, des de Càritas Conca de Barberà asseguren que qualsevol ajuda serà benvinguda però que tot i la necessitat que tenen de certs aliments concrets prefereixen poder rebre diners per evitar que articles com la llet es puguin caducar i comprar segons les necessitats dels usuaris.

ÀUDIO: Montserrat Palau explica per què rebre diners els ajuda a gestionar la compra d’aliments