L’Espluga de Francolí celebrarà un any més una de les festes més antigues i històriques de la població, la Solemnitat la Santíssima Trinitat. Després del retorn, l’any passat, enguany les activitats s’iniciaran el dissabte 3 de juny amb un homenatge als fundadors de la Germandat a 2/4 de 7 a l’Antic Hospital, seguit de la missa de vigília a l’església vella.

L’endemà, 4 de juny, se celebrarà la festa a l’ermita amb el servei obert per part de la Germandat i a les 12h, la ballada dels gegants Miquel i Trinitat que enguany han estat restaurats i estrenaran les millores. Els acompanyaran els nanos de l’agricultura, els Grallers de l’Espluga i també els capgrossos del barri del Carme de Tarragona i Club Maginet. Estaran oberts l’oratori de Sant Miquel i les capelles de l’Àngel i de la Trinitat.

A dos quarts d’una del migdia es farà la missa solemne votiva a la plaça de l’ermita, en un any d’especial petició per la sequera, com marca la tradició espluguina d’encomanar-se a la Santíssima Trinitat per demanar la pluja. Després hi haurà el dinar de germanor de pícnic, obert a tothom. Es poden reservar taules al 616 79 99 13. El dinar l’amenitzarà el grup SOM DOS/tres, amb versions dels anys 70, 80 i actuals. A la tarda es faran jocs per la canalla, a dos quarts de 5, i a les 7 es clourà la festa amb el cant dels Goigs a la capella de l’ermita.