No és la primera vegada que l’Ajuntament local és finalista dels premis Petxina de la Informació que atorga el Col·legi de Periodistes de Catalunya a la Demarcació de Tarragona, ja ho van fer l’any 2020 a causa de la riuada del Francolí, juntament amb l’Espluga FM Ràdio que també va estar nominada en la categoria de periodisme de proximitat.

Enguany, però, serà únicament l’Ajuntament espluguí que opti a aquest premi en la categoria Petxina Oberta dirigit a la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requisits dels periodistes. La nominació és gràcies al compromís informatiu en crisis com l’actual sequera, on l’Ajuntament ha atès en els últims mesos un gran nombre de mitjans de comunicació. També s’hi suma la bona gestió de comunicació durant la riuada de 2019. El consistori espluguí comparteix categoria amb la Unió de Pagesos, també per l’atenció durant la sequera i Tarraco Viva, pels seus 25 anys.

Els premis s’entregaran el proper 9 de juny al Teatret del Serrallo i també hi hauran representades les categories Petxina Tancada, distingeix la font informativa que ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació amb nominacions per l’Ajuntament de Salou, Iqoxe i Aeroport de Reus i el premi Petxina KM. 0 per distingir el producte periodístic de proximitat per a ‘Les Golfes’ de Ràdio Ciutat de Tarragona, el Suplement ‘ARA’ al Camp de Tarragona i la secció d’esports de Tarragona Ràdio.

Durant la festa també s’atorgarà, per decisió de la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes i al marge de les votacions, la Petxina Daurada a un/a periodista vinculat al territori, en senyal de reconeixement a la seva trajectòria professional.