Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 25 de maig a l’Espluga de Francolí, un home de 30 anys, com a presumpte autor de dos robatoris amb força i dos robatoris i furt d’ús de vehicle a l’Alt Camp i la Conca de Barberà.

Els fets es remunten a principis d’aquest mes de maig quan els investigadors van tenir coneixement de la sostracció de dues motocicletes, un quad i diverses eines de l’interior d’un magatzem de Blancafort.

Arran de les gestions fetes, pels volts de les 11 del matí del passat 25 de maig, els agents es van dirigir fins a una masia ubicada al camí del Molí de Guasch de l’Espluga de Francolí. Des de l’exterior van observar una motocicleta parcialment coberta per una manta i, per la matrícula, van comprovar que constava com a sostreta a Blancafort. Els mossos van acabar localitzant el casc robat que acompanyava la moto i seguidament un petit camió amagat a l’interior d’un magatzem el qual va ser robat a principis del passat mes de març en una empresa del Pla de Santa Maria (Alt Camp).

El lladre va quedar detingut immediatament a la mateixa finca en la qual residia i on es va recuperar el material sostret. La Unitat d’Investigació ha iniciat les gestions per tal de retornar els vehicles als seus propietaris, així com també per determinar la procedència d’un tractor, un motocultor i el dipòsit d’una màquina d’ensulfatar conreus.

El detingut va passar dissabte a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Valls, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.