Montblanc Progressa ha guanyat les eleccions municipals a Montblanc, però necessitarà pactar per aconseguir l’alcaldia. El partit de l’actual alcalde, Josep Andreu, ha aconseguit 5 regidors amb 1214 vots. Andreu guanya, però perd la majoria absoluta. La segona força més votada ha estat Junts per Montblanc, amb 737 vots. Perd força respecte fa quatre anys passant de 5 a 3 regidors.

Esquerra Montblanc ha estat la tercera força més votada a les eleccions municipals, amb 665 vots i 3 regidors. La quarta força més votada ha estat Despertem, poble!, que obté un regidor a l’Ajuntament amb 425 vots recollits. Ramon de Domingo s’estrenarà com a regidor i podrien tenir la clau de la governabilitat. La cinquena força és el PSC, que manté el regidor que ja tenia tot i perdre suports, respecte fa quatre anys. Els socialistes han obtingut 285 vots i Juanma Cabello tornarà a ser regidor.

Les cinc forces que es presentaven a les eleccions municipals han obtingut representació i deixa una sala de plens fragmentada. Els partits s’hauran d’entendre per governar, ja sigui amb una majoria àmplia o donant suport a la investidura. Els regidors i regidores que s’estrenen aquestes eleccions seran Marià Gomis i Anna Lafebre de Montblanc Progressa, Pepe Ardila d’Esquerra Montblanc i Ramon de Domingo de Despertem, poble!. La participació a Montblanc ha estat del 64,41% amb 3442 vots emesos. S’han registrat 53 vots en blanc i 63 de nuls.