Som Espluga vol fer un pas més en la recuperació de la zona de Parc Fluvial, afectada per la riuada de 2019, i convertir-la en una zona de connexió entre diversos punts culturals del municipi. La candidatura defensa les obres de restitució que ja s’han fet i, alhora, recorda que alguns elements no s’han pogut recuperar perquè es tracta d’una zona inundable. Igualment, sí que veuen necessària una segona fase d’arranjament.

ÀUDIO: L’alcaldable de Som Espluga, Josep Maria Vidal, detalla la proposta

El grup encapçalat per Josep Maria Vidal aposta per crear un passeig i embellir la llera del riu. A través d’aquesta proposta es volen unir diversos punts d’interès turístic, com les coves de l’Espluga, el celler cooperatiu, la Font Baixa o la Font Major.

També es vol renovar l’entorn de la zona de la Font Major, lloc de naixement del riu, ja que és punt de sortida de diverses rutes per l’entorn. Pel que fa a la zona d’autocaravanes que hi havia a la llera del riu, pensen reubicar-la en un altre espai, però no concreten la ubicació.

Som Espluga vol crear un passeig que uneixi els principals punts turístics del municipi (Imatge: Laia Molné)

ÀUDIO: Josep Maria Vidal explica la proposta a la Font Major

La proposta de Som per al parc fluvial contempla que l’espai es converteixi en una zona de gaudi pels veïns i turistes, donant continuïtat al parc que es va reconstruir ara fa un any amb les subvencions de la Generalitat i l’Estat dedicades a arranjar l’entorn afectat per la riuada.