El Museu de la Vida Rural organitza, el pròxim divendres 2 de juny a la tarda, una jornada entorn de la pedra seca des del punt de vista constructiu i científic, però també artístic.

Precisament la jornada s’iniciarà a les 5 de la tarda amb la presentació del nou projecte pilot ‘L’Escola del paisatge’, una iniciativa que peten generar oportunitats laborals mitjançant la recuperació d’oficis i tècniques tradicionals. El projecte l’impulsen el Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla, Conca Activa, la cooperativa l’Aresta, Els Corremarges i la cooperativa Reboll i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el PNIN de Poblet, la URV, l’artesana Anna Sínia i Drac Actiu. 

A 2/4 de 6, es farà una taula rodona sobre la importància patrimonial, paisatgística i artística de la pedra seca amb les intervencions d’Eva Pomares, directora general de difusió de la Generalitat de Catalunya; Guillem Figueras, d’Els Corremarges; Francina Cirera, responsable del projecte Nit de Pedra Seca del centre de cultura i recerca contemporània inLoft de Copons; i Cèlia Mallafré, membre del grup de recerca PATRIARQ-CAIT de la URV entorn de la pedra seca i col·laboradora de la Fundació el Solà. 

A continuació, els participants podran veure com es construeix un mur de pedra seca. El mestre marger Albert Gavaldà en farà una demostració construint-ne un a l’hort del Museu de la Vida Rural i Els Corremarges explicaran la relació entre la pedra seca i la biodiversitat.

A 2/4 de 8, es projectarà el documental ‘Pedres plenes de vida’, de Jordi Giribet. L’acte finalitzarà a la plaça exterior del Museu, on s’habilitarà un espai perquè els participants puguin compartir les seves experiències i conversar de forma distesa.