La candidatura de Nova Espluga pensa que la zona del Parc Fluvial, afectada per l’aiguat del 2019, podria estar millor. El seu alcaldable, Francesc Sánchez, aposta per una reforma integral de la llera del riu i alguns elements que la conformen, assegurant que des de la riuada l’entorn no ha tornat a ser el mateix.

ÀUDIO: L’alcaldable de Nova Espluga, Francesc Sánchez, detalla la problemàtica al parc fluvial

La principal proposta del grup municipal és netejar la llera del riu i recuperar l’aspecte anterior a la riuada tornat a construir una zona de lleure basant-se en models com el parc fluvial de Tarragona. No descarten poder col·locar mobiliari compatible amb una possible nova riuada, així com recuperar la zona del safareig del pont de la Font Baixa, apostant pel valor històric d’aquest espai.

ÀUDIO: Francesc Sánchez explica l’actuació que proposen en aquesta zona

Nova Espluga proposa remodelar el pont de la Font Baixa (Imatge: Laia Molné)

Un nou pont a la Font Baixa

Un dels punts principals d’aquesta remodelació és crear un nou pont de la Font Baixa, ja que l’actual es va convertir en una de les principals problemàtiques de la riuada fent un embut. Francesc Sánchez proposa comprar els terrenys de la família Rendé adjacents al riu i remodelar part de la carretera per alleugerir la corba que es crea en aquella zona, apostant per un pont més ampli i també aprofitar la ben entesa per reubicar la parada d’autobusos en una zona més segura situant-la en aquest nou espai.

ÀUDIO: L’alcaldable de Nova Espluga especifica el projecte del pont de la Font Baixa

L’última de les apostes del partit per la zona del parc fluvial és arranjar la basa d’en Jan, que actualment presenta fugues i està pendent d’una neteja des de fa anys. Voldrien assegurar l’espai per convertir-se en un punt de captació d’aigua eficaç per pagesos, Bombers o ADF’S.