L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí participarà aquest proper mes de juny per quart any a la campanya de dinamització comercial ‘Compra i descobreix’, un projecte de treball col·laboratiu entre administracions locals de tot el territori català per donar suport al comerç de proximitat i donar a conèixer els 34 municipis participants. Més de 30 comerços de l’Espluga de Francolí seran punts de participació d’aquesta campanya.

Es tracta d’una campanya participativa, que de l’1 al 30 de juny, permetrà a les persones que comprin a les botigues adherides a la Unió de Botiguers i Empresaris de l’Espluga entrar en un sorteig amb més de trenta premis, en format de visites turístiques. Per cada compra, rebran una butlleta per participar en el sorteig d’estades i experiències a gaudir en els 34 municipis organitzadors, potenciant així el turisme de proximitat. Aquest any per segona vegada es podrà participar en el sorteig de forma telemàtica a través del web www.xarxabarris.cat o escanejant el codi QR dels cartells i fulletons de la campanya.

 El dia 7 de juliol es farà el sorteig i s’anunciaran les persones guanyadores, que podran recollir els premis el dia 14 de juliol, per gaudir de visites guiades, dinars, coneixement de l’entorn natural, tastos, nits d’hotel en algun dels municipis de la Xarxa de Barris Antics.

Per altra banda, l’Espluga de Francolí rebrà als guanyadors/es d’altres poblacions que es reuniran a l’Espluga de Francolí el dissabte dia 21 d’octubre de 2023 per gaudir del seu premi. El premi consisteix a passar una jornada a l’Espluga descobrint els atractius turístics amb la visita al Museu de la Vida Rural i les Coves de l’Espluga. Els guanyadors també faran una ruta d’orientació pel teixit comercial de la vila i també gaudiran d’un àpat en diversos restaurants de l’Espluga.