L’equip de Som Espluga aposta en el seu programa electoral per impulsar l’habitatge de protecció oficial al municipi, una línia que es troba estancada des de fa 20 anys a l’Espluga. Per fer-ho volen utilitzar els terrenys situats al carrer de la Cometa i convertir-los en habitatges d’aquestes característiques.

El primer pas per fer realitat aquest projecte és contactar amb l’Incasòl perquè gestioni el sòl, ja que els terrenys han estat etiquetats com a habitatge dotacional, a més Vidal assegura que la Generalitat té voluntat de treballar-hi. D’aquesta manera es pretén posar els terrenys, tant públics com privats, en mans d’Incasòl perquè s’encarregui de la gestió i creació d’aquests nous edificis dedicats a persones amb pocs recursos.

ÀUDIO: L’alcaldable de Som Espluga, Josep Maria Vidal, detalla el pla estratègic del grup pel que fa a l’habitatge

Alguns dels terrenys per crear habitatge de protecció social són de l’Ajuntament i altres privats (Imatge: Laia Molné)

L’equip de Som Espluga també ha recordat que actualment el municipi ja compta amb dos habitatges socials i s’han presentat projectes per crear 11 habitatges socials a l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil i 4 habitatges socials a Cal Nicasi.

Reactivar el pla parcial Milmanda

També proposen recuperar l’impuls del pla parcial Milmanda per crear habitatge d’obra nova. Per fer-ho no descarten negociar amb els propietaris la introducció d’una figura gestora com Incasòl per agilitzar el procés i facilitar les gestions pertinents.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal parla de les possibles solucions per desencallar el pla Milmanda