Montblanc ha celebrat, per primera vegada, la ConcaQueer, una festivitat per celebrar la lluita contra la LGTBI-fòbia. La iniciativa parteix de l’èxit que va tenir la primera edició de l’Orgull Rural, l’any 2022, amb més de 1.200 persones participants. Enguany l’Ateneu l’Empelt de Montblanc i Orgull Espluguí han unit forces per tirar endavant el ConcaQueer.

ÀUDIO: El membre de l’Orgull Espluguí, Sergi Civit, i la membre de l’Ateneu – Empelt, Marta Civit, aposten per dur aquesta jornada a tota la comarca

La jornada es va iniciar amb la xerrada “Transvisibles” a càrrec del col·lectiu Tiresias, amb Hugo Marlo i Luck Ibáñez seguit d’un Vermut Musical amb la DJ Perla Negra i d’un dinar popular.  Després del dinar es va celebrar la intervenció artística de Barjaula Travesti amb l’espectacle ‘Drag Queer: la subversió de la masculinitat‘. Per finalitzar, la DJ Perla Negra va tancar la jornada amb una sessió de tarda. 

Aquesta és la primera edició del ConcaQueer, però els organitzadors esperen que sigui la primera de moltes edicions que se celebrin a la comarca.

La jornada va comptar amb espectacle i música en directe (Imatge: Cedida)