Diumenge al matí, la candidatura montblanquina Despertem, poble, amb Ramon de Domingo com a número 1 de la llista, va presentar el seu programa electoral a la plaça Catalunya.

Despertem, poble està format per montblanquins i montblanquines arrelats al municipi i les seves pedanies. Defensen que la seva política és municipal i sense més interessos que la voluntat de servir als habitants de les contrades. Segons el deu alcaldable, Despertem, poble vol reestructurar, de dalt a baix, el sistema de funcionament de l’Ajuntament, del qual en denuncien la seva ineficiència.

ÀUDIO: El candidat de Despertem, poble, Ramon de Domingo, presenta els objectius del partit

Entre les prioritats del programa electoral de Despertem, poble destaquen: en cultura, la creació d’un consell de cultura i festes, la creació d’un centre cultural i la renovació i millora del cens d’entitats; en esports, la reestructuració i ampliació de la zona esportiva, impulsar els esports urbans, obrir els patis escolars els caps de setmana i habilitar anelles saludables; pel que fa a educació, volen reforçar la relació entre escoles i entitats municipals, així com modernitzar l’oferta formativa de l’Escola de Música.

La joventut i la tercera edat són també dues franges d’edat prioritàries en el programa de Despertem, poble i la formació s’adhereix al Manifest del Consell de la Gent Gran de Catalunya. En termes d’habitatge creuen que cal aprovar una Memòria Social i volen oferir bonificacions de l’IBI, així com estudiar l’ampliació dels serveis que ofereix el CAP municipal.

Pel que fa al turisme volen promoure la creació d’un Patronat o un Consorci de Turisme així com lavabos públics. Les pedanies també hi són representades, amb la voluntat de crear un Consell de Pedanies i la promoció de cooperatives energètiques.