Junts per Catalunya ha mostrat el seu suport a Núria Besora, la regidora de Montblanc que una sentència acusa de transfuguisme. La cúpula del partit, representada per Albert Batet, s’ha posat al costat de la montblanquina. Neguen que sigui un cas de transfuguisme i asseguren que ella s’ha mantingut ferma als seus ideals, al costat de Carles Puigdemont.

ÀUDIO: El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, defèn a Núria Besora

Diuen que en política no tot s’hi val i critiquen les formes de fer de Junts per Montblanc, el partit que, sota el paraigües del PDeCAT, ha portat el cas a la justícia. L’advocat del cas ja ha anunciat que treballen per presentar un recurs d’apel·lació que portarà el cas al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Besora, d’altra banda, ha anunciat que ja ha ingressat els diners que ha cobrat des de l’octubre del 2021 per assistir a les juntes de govern, tal com demana la sentència. Assegura que s’han ingressat uns 16.000 euros.

ÀUDIO: Núria Besora assegura haver tornat els diners cobrats

També l’actual alcalde i cap de llista de Montblanc Progressa, Josep Andreu, reitera que l’única que no ha canviat de partit és ella, que tant el 2019 com ara es presenta a una llista avalada per Carles Puigdemont.

ÀUDIO: El cap de llista de Montblanc Progressa, Josep Andreu, crítica la situació

L’advocat del cas ha volgut aclarir que no hi va haver cap filtració de la sentència, sinó que les dues parts van rebre la notificació per plataformes diferents. Això explica el motiu pel qual ells la van rebre dos dies més tard.