Som Espluga proposa crear una plaça de l’Església més oberta enderrocant els edificis adjacents a l’església Vella, el que ajudarà a visibilitzar l’absis del monument.

Per fer-ho, el grup creu que l’Ajuntament hauria de comprar l’edifici adjacent a l’Església i enderrocar-lo, juntament amb l’habitatge que queda a la part de darrere del carrer i que ja és de propietat municipal. D’aquesta manera es ressaltaria el monument històric. A més, també voldrien col·locar nous arbres per augmentar les zones d’ombra i fer alguns canvis de mobiliari urbà. Consideren que, amb aquestes intervencions, la plaça recuperaria centralitat i es destacarien més els atractius de l’església, que és Bé Cultural d’Interès Nacional.

ÀUDIO: L’alcaldable de Som Espluga, Josep Maria Vidal, detalla la proposta

El projecte es faria en paral·lel a la renovació de la plaça Montserrat Canals. Allà voldrien reubicar la zona de pàrquing existent i crear una zona de jocs infantils.

Som Espluga proposa reutilitzar la zona de contenidors situada al carrer Sant Blai (Imatge: Laia Molné)

Una zona de ‘Click&Collect’ al centre

En la línia d’incentivar el comerç de proximitat, Som Espluga aposta per crear al carrer Sant Blai una zona de ‘Click&Collect’, és a dir, unes taquilles on els comerciants podran dipositar la compra perquè els usuaris la recullin fora d’horari comercial. Aprofitarien l’emplaçament ocupat pels antics contenidors soterrats.

ÀUDIO: El número 5 de Som Espluga, David Martí, explica aquest projecte

En un principi, aquesta proposta estaria dedicada al comerç local, però es podria ampliar a les grans empreses de paqueteria, així com afegir en un futur càmeres refrigerades per l’alimentació.