L’escriptor Josep Vallverdú es va traslladar aquest dimarts fins a l’Escola Martí Poch per compartir el matí amb els alumnes a la biblioteca que porta el seu nom. Com a padrí de l’escola i en honor als seus 100 anys, els alumnes van recitar poemes i explicar històries per celebrar l’efemèride.

De bon matí els més petits de l’escola van rebre l’autor juntament amb el Rovelló. Els alumnes li van regalar un reguitzell de paraules apreses dels llibres del Rovelló. 

Tot seguit a la biblioteca Josep Vallverdú ja l’esperaven els alumnes de primer, segon i tercer que van poder parlar amb l’autor i recitar poemes del llibre ‘Bestiolari’ així com comentar el llibre ‘La conquesta del barri’. Cada grup va escollir un conjunt de paraules que van dipositar dins del ‘Senalló de paraules’.

Tot seguit va arribar el torn dels alumnes de quart, cinquè i sisè. Van entregar a Josep Vallverdú una auca i una pila de paraules que formen part del parlar espluguí. Els alumnes de cinquè també van fer una petita mostra d’una obra de teatre que presenten aquesta setmana i està basada en ‘El núvol’ de Josep Vallverdú. 

Per acabar l’acte els alumnes de sisè van tocar el Cànon de Pachelbel amb flauta. Per cloure l’homenatjat va descobrir una placa en el seu honor.