Aquest cap de setmana es va presentar el llibre ‘Inventari dels registres i protocols del districte notarial de Montblanc’ de l’historiador montblanquí Josep M. Porta i Balanyà.

ÀUDIO: L’autor del llibre, Josep M. Porta, detalla com ha estat la creació del llibre

En un total de 514 pàgines, el llibre recull les fitxes descriptives de totes les unitats documentals que s’han conservat dels fons notarials del districte montblanquí. És a dir, de les notaries públiques i comunes de Montblanc, l’Espluga de Francolí, Sarral i de Santa Coloma de Queralt. Val a dir que els documents de la vila comtal colomina són uns dels més antics de Catalunya, ja que s’inicien en la llunyana data de 1240. Per contra, els de Montblanc no ho fan fins al 1511, Sarral al 1672 i l’Espluga de Francolí fins al 1754. En conjunt, l’autor ha inventariat gairebé tres mil volums i quasi tres-cents quaderns o lligalls.

‘L’Inventari dels registres i protocols del districte notarial de Montblanc’ ha estat editat pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat, i amb motiu dels 40 anys de la creació de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà.