Som Espluga ha iniciat la campanya electoral donant a conèixer el centenar d’accions i intervencions que presenten per al 28-M, 92 de les quals asseguren que ja s’han iniciat durant aquests 4 primers anys de mandat. L’aigua i l’habitatge són els dos temes que aglutinen més propostes i s’han convertit en prioritaris pel grup municipal.

ÀUDIO: L’alcaldable de Som Espluga, Josep Maria Vidal, dona rellevància a l’aigua i l’habitatge com a temes principals de la campanya

Durant la presentació celebrada a la Font Baixa, Som Espluga ha recordat projectes impulsats en l’actual mandat i que seran la línia de continuïtat per a la candidatura. En destaquen alguns com iniciar el procés d’obres d’aigua del CAT, la instal·lació de plaques solars a edificis municipals, l’arribada de la fibra òptica a tot el municipi i la creació del pla d’habitatge amb l’obertura de dos pisos de lloguer social, entre d’altres. Un seguit de projectes que s’han completat, segons el grup, tot i les dificultats afrontades durant el mandat.

ÀUDIO: L’alcaldable de Som Espluga, Josep Maria Vidal, destaca que la major part dels projectes ja s’ha iniciat tot i les dificultats dels últims anys

Escolta l’acte complet de campanya de Som Espluga

Propostes continuistes pels propers 4 anys

L’aigua, una de les principals problemàtiques del mandat, ha estat un dels temes principals de la presentació. En aquest sentit, han destacat la importància de fer arribar l’aigua de l’Ebre, però també de comptar amb recursos propis, motiu pel qual s’ha realitzat un estudi amb un geòleg i s’espera en un futur obrir nous pous al municipi. També es proposa arranjar la basa d’en Jan per convertir-la en un recurs per agricultors, bombers i ADF’s.

ÀUDIO: El membre de Som espluga i actual regidor de Serveis Municipals, Xavier Rosell, parla de la problemàtica de l’aigua

L’habitatge també és un dels temes cabdals de la campanya. Els de Josep Maria Vidal han recordat que en els darrers anys s’han creat dos habitatges de lloguer social i s’ha presentat el projecte per crear 11 habitatges de les mateixes característiques a l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil.

Al llarg de la presentació s’han enumerat altres futurs projectes com la continuació del Pla de Mobilitat amb el canvi de sentit d’alguns carrers, la creació d’una zona blava rotativa o nous aparcaments, la creació d’una nova llar de jubilats a l’edifici de la Parròquia, l’execució del projecte per desplaçar la Llar d’Infants, l’Escola de Música i l’Escola de Dansa a l’antic Institut o crear un espai de Coworking a l’antiga cooperativa.

Altres projectes han estat la construcció d‘una reproducció dels gravats de les coves de l’Espluga, completar la remodelació de la piscina municipal canviant la tanca vegetal, reactivar l’espai de la Sínia com a punt cultural, crear un sistema per combatre la pobresa energètica i impulsar l’ús de plaques solars i instal·lar una zona d’Skatepark al municipi.