L’Ajuntament de Montblanc presentarà als fons europeus un projecte de rehabilitació i museïtzació de l’església de Sant Francesc que preveu la creació d’un espai virtual sobre la llegenda de Sant Jordi. La proposta incorpora projeccions immersives i està valorada en 3 milions d’euros. Per poder presentar la documentació al concurs competitiu, però, el consistori necessita la cessió de l’espai, que ara pertany a la Generalitat.

El tràmit per realitzar aquesta petició, i també l’aprovació  de la demanda de la subvenció al Ministeri d’Indústria es va fer ahir en ple extraordinari per poder arribar a temps al termini. La mesura afecta només a l’església i no pas al claustre, afectat per unes disfuncions al pla urbanístic, que hi preveu zona verda en una part.

Les dues propostes es van aprovar per unanimitat. Tant Junts per Montblanc com Agrupament Catalanista creuen que ha de ser una bona eina per promocionar la Vila Ducal. Els segons, a més, també aplaudeixen que la política de patrimoni de l’actual govern vagi més enllà de la compra de patrimoni i s’intervingui també en el que ja es té.

Montblanc confia poder accedir amb aquests últims dos tràmits a una subvenció del 100% que li permetria rehabilitar i millorar un espai que ara ja utilitza per a fer-hi activitats culturals i turístiques.