L’Espluga FM Ràdio i l’Espluga Audiovisual inicien aquest divendres el seguiment de la campanya electoral i la jornada del 28M al municipi i la comarca. Durant 15 dies se succeiran les retransmissions dels mítings, les entrevistes i els debats en format audiovisual o presencial. L’ampli desplegament serà possible gràcies a l’entrega d’una vintena de persones, entre professionals i voluntaris de l’emissora.

Un debat amb els números 2 de les candidatures espluguines encetarà aquest dissabte la programació pròpia. L’espai s’emetrà a les 12 del migdia i estarà presentat pel periodista Òscar Palau amb la participació d’Aida Morgades (Som Espluga), Moisés Ferrete (Junts) i Elvira Beltran (Nova Espluga). Tot seguit, l’Informatiu Conca de Barberà recollirà els primers compassos de la campanya.

Des del dilluns 15 fins al dimecres 17, els seguidors de l’EFMR podran veure i escoltar les entrevistes als alcaldables. A la ràdio s’emetran a les 13.30 h i 19.30 h, mentre que al web i a les xarxes socials es publicarà en format audiovisual. El periodista i president de l’Espluga Audiovisual, Gerard Bosch, conversarà dilluns amb el candidat de Nova Espluga, Francesc Sánchez. Dimarts serà el torn del número u de Junts per l’Espluga, Jordi Torre, mentre que dimecres el candidat de Som Espluga, Josep Maria Vidal, clourà el cicle.

Els tres candidats s’enfrontaran al debat electoral el diumenge 21 al Teatre del Casal i en directe a l’EFMR i a Tac12. L’acte s’iniciarà a les 12 del migdia també presentat per Gerard Bosch.

Mítings en directe

Durant els pròxims 15 dies, l’emissora oferirà en directe un acte de campanya de cada partit. La primera de les retransmissions serà aquest divendres 12 a dos quarts de 8 del vespre. En aquest cas, des de l’Auditori Carulla Font s’emetrà el míting de Junts per l’Espluga. Diumenge, des de les 12 del migdia, es podrà escoltar l’acte de Som Espluga que la formació ha programat a la Font Baixa. El dissabte 20, a les 12 del migdia, la retransmissió serà des del Jardí dels Francolins per escoltar els candidats de Nova Espluga. Alhora, l’EFMR també oferirà al web l’enregistrament dels actes de Junts i Som dels dies 19 i 26, respectivament.

L’equip de l’emissora es bolcarà en la cobertura de la jornada electoral el diumenge 28, com és habitual, ubicant un estudi mòbil al carrer Lluís Carulla, just davant del col·legi electoral. En especial, es viurà amb tot detall el tram final de les votacions i l’escrutini en temps real. Ja amb els resultats definitius, els micròfons de l’EFMR captaran les valoracions dels tres candidats. Tot plegat, a més de l’emissió radiofònica, es podrà seguir en format audiovisual a través del web i en una pantalla gegant ubicada al carrer Lluís Carulla.

Durant la jornada electoral també s’oferiran altres continguts. El més innovador serà a través del programa Capacitats de Marc Darré i Núria Giné que completaran una edició especial en directe des de l’estudi mòbil per copsar com viuen les votacions les persones amb diversitat funcional.

Especial de les eleccions de 2019 (Imatge: EFMR)

Una mirada comarcal

La programació especial del 28M també estarà al cas del resultat de les eleccions a les principals poblacions de la Conca de Barberà. Prèviament, el dia 20 de maig, a dos quarts de dues del migdia, es podrà escoltar el programa especial amb la prèvia comarcal que elaboraran Ràdio Montblanc i l’Espluga FM Ràdio conjuntament. Els periodistes Josep Ardila i Laia Molné seran els encarregats de resumir la cinquantena de candidatures existents.